Toepassing

Gezondheidszorg

Healing environment, gezonde gebouwen of human comfort. Architectuur voor de zorg is een aparte tak van sport. De juiste inrichting van een gebouw voor gezondheidszsorg draagt wezenlijk bij aan deze thema’s.

Het dak kan hierbij een multifunctionele rol vervullen. Bij ziekenhuizen en zorgcomplexen worden vaak verschillende voorzieningen gecombineerd. Ziekenhuizen zijn meer dan alleen een instelling voor medische gezondheidszorg; ook revalidatiecentra, specialistische klinieken of praktijken voor bijvoorbeeld fysiotherapie maken deel uit van het complex.

Hetzelfde geldt voor zorginstellingen; dit worden veelal gebouwen waarbij zorg, wonen en recreëren gecombineerd wordt. Er verrijst een multifunctioneel complex, met verdiepingen op verschillende niveaus. De daken binnen zo’n complex bieden extra ruimte om te benutten en om de gebouwen gezonder te maken en de gebruikers meer comfort te bieden. Voor deze daken bieden we tal van oplossingen.

Diverse woonzorgcentra, ziekenhuizen en zorghotels maakten al gebruik van onze capaciteit en mogelijkheden om deze projecten te realiseren. Samen met de opdrachtgever, architect of aannemer kiezen we de dakinrichting die gewenst is of het beste past.

Meer weten
over deze toepassing?

Neem contact op