Project

Woonzorg­centrum
De Stander
Bergschenhoek

De gemeentewerf in Bergschenhoek heeft plaats gemaakt voor een nieuwbouwproject van een woonzorgcentrum met huur-, koop- en zorgwoningen en maatschappelijke functies. Het gebouw, De Stander genaamd, is ontworpen door Klunder Architecten in opdracht van 3B Wonen en Aannemersbedrijf Batenburg.

Multifunctioneel gebouw

Dit nieuwe multifunctionele gebouw biedt onder andere plaats aan 23 huur- en 14 koopappartementen. Ook zijn er 56 zorgeenheden voor dementerende ouderen. Op de begane grond zijn diverse maatschappelijke organisaties gehuisvest, waaronder een bibliotheek, een psychologiepraktijk, haptotherapie en diverse welzijns- en zorgorganisaties.

Binnenplein moet voor calamiteiten bereikbaar zijn met voertuigen

Het gebouw is een soort van U-vormig met een binnenplein, met daaronder een parkeergarage. Het binnenplein is niet toegankelijk voor auto’s, maar moet voor calamiteiten wel bereikbaar zijn voor bijvoorbeeld ambulances. Zodoende is het binnenplein aangelegd met het parkeerdaksysteem Pardak®110. Met mooi gevulde boombakken is het een schitterend en functioneel binnenplein geworden.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42