Project

Decathlon
Garrincha
Charleroi

In Charleroi is in december 2019 een nieuw Decathlon-complex geopend. Deze vestiging van Decathlon is veel meer dan alleen een winkel.

Urban sports centrum

Het complex biedt met z’n 5000 m² ook onderdak aan een sporthal, een boulderingzaal, een multisportterein en een skatepark. Óp het dak zijn er vijf voetbalvelden, vijf padelvelden aangelegd. Daarnaast is er ook een fantastische rooftopbar met zicht op de stad en alle terreinen. Het is zo een heel bijzonder complex met zoveel sportpartners bij elkaar.

Tussen de velden door

Voor de beloopbare ruimtes op het dak, tussen de sportvelden, is de expertise van Zoontjens ingeschakeld. Bijna 2500 vierkante meter van het dakvlak hebben we toegankelijk gemaakt met Dreen®Ceramica. Een groot voordeel hiervan is dat het gemakkelijk in onderhoud is. Voor daken als deze is dat heel belangrijk.

Efficiënt werken

De sportvelden zijn uiteraard omheind met hoge hekken, waarvoor er veel kolommen in het dak zijn gemaakt. Om de dakbestrating hier goed op aan te sluiten, moesten de tegels pas gezaagd worden. Door vooraf een goed legplan te maken, konden we dit zo efficiënt mogelijk doen.

Gerelateerde projecten