Supermarkten DekaMarkt en Aldi, Apeldoorn

In 2016 is aan de Vlijtseweg in Apeldoorn een DekaMarkt World of Food geopend. In deze supermarkt staan gemak, vers en ambacht centraal en samen zorgt dat voor een unieke winkelbeleving. Naast deze World of Food is nog meer winkelruimte gerealiseerd en heeft een Aldi zich gevestigd.

De bouw hiervan lag in handen van aannemingsbedrijf Draisma, ondersteunt door Progam Bouwmanagement. Waar er bij de DekaMarkt geparkeerd wordt op straatniveau onder en naast het gebouw, is er bij het nieuwe pand een parkeergelegenheid op het dak, met name om de winkels snel en gemakkelijk bereikbaar te maken voor oudere mensen. Opdrachtgever Dreef Beheer heeft gekozen voor het Pardak®110 systeem voor de aanleg van dit parkeerdak. 

Bijna 1500 vierkante meter is hier nu geschikt voor parkeren, bereikbaar via een hellingbaan door het gebouw. Met verschillende opvallende kleuren zijn de parkeer-, rij- en wandelzones aangegeven.

Vanaf het dak kun je met de winkelwagen zo de supermarkt inrijden. Hiervoor is een speciaal hellingbaantje gecreëerd met Dreentegels® op DNS®. Een gedeelte hiervan is verdiept aangelegd, zodat de droogloopmat vast ligt en struikelgevaar voorkomt.  


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht