De Werff, Raamsdonksveer

Op een bijzondere locatie, pal naast het negentiende-eeuwse Fort Lunette in het Brabantse Raamsdonksveer aan de rivier De Donge, is op de plek van een oude scheepswerf het project De Werff gerealiseerd. Het project bestaat uit een drietal appartementencomplexen. Twee van de drie gebouwen zijn georiënteerd op de rivier en zijn koopappartementen. Hierbij is ook een privé jachthaven gerealiseerd. Het derde appartementengebouw kijkt niet uit over het water maar naar het dorp en bevat sociale huurappartementen.

Industriële architectuur met veel buitenruimte
De relatie met het water, in combinatie met veel buitenruimte, stond centraal in het ontwerp. De drie bouwblokken liggen boven op de parkeergarage en worden met elkaar verbonden door een gezamenlijke daktuin. Vanaf deze daktuin heb je toegang tot de woonblokken, is er ruimte om fietsen te stallen in is de privé jachthaven te bereiken.

Renovatie daktuin
De daktuin is bij de bouw van de complexen aangelegd met hout in combinatie met groen. Helaas bleek dit niet te voldoen en ging de VVE op zoek naar een partner voor de renovatie van de daktuin. Zij vond haar oplossing bij Zoontjens. Voor het groen binnen de daktuin gingen wij op onze beurt de samenwerking met BTL Realisatie aan. De loop- en zitgedeeltes in de daktuin zijn nu aangelegd met Drenoliet® in de twee kleuren Jet Black en Desert Sand. Er is een combinatie gemaakt met beplantingsvakken, afgekaderd met cortenstalen randen. De daktuin is nu weer veilig toegankelijk en heeft bovendien een nieuwe, schitterende uitstraling.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht