Nieuws

Toekomstbestendig zwembad in Aalst bijna klaar

22 november 2022

Het nieuwe stedelijk zwembad in het Belgische Aalst, Aquatopia, is bijna helemaal klaar. Het project is zowel nieuwbouw als renovatie. Een dakterras is onderdeel van het nieuwe ontwerp.

Binnen het project is het bestaande bad omgebouwd tot een recreatie- en doelgroepenbad met ruim 220 meter aan glijbanen. Nieuw zijn het sportbad met olympische afmetingen, een springtoren en een 25x35m bad. In 2021 is de eerste fase al opgeleverd en in gebruik genomen. Eind 2022 wordt het volledige complex in gebruik genomen.

Zicht op alle baden
Het hart van het nieuwe complex wordt gevormd door een ruime entreehal met een monumentale trap en horeca met zicht op alle baden en het omringende landschap. Het horeca-gedeelte bevindt zich op de eerste verdieping en is voorzien van een mooi buitenterras. Dit is ook vanaf de buitenzijde via een trap te bereiken.

Patroon
De wens van de architect Slangen + Koenis voor dit dakterras was een patroon met drie kleuren tegels: “De keuze voor het patroon vloeit voort vanuit het ontwerp van de vloerwerkingen die donker zijn in de kern van het gebouw en naar buiten toe steeds lichter worden.”

Perfect voor deze toepassing
Om het dakterras aan te leggen is Zoontjens ingeschakeld. We werken hier met Dreen®Ceramica; strakke tegel, mooie kleur en eenvoudig in onderhoud. Ideaal voor deze toepassing. Ook de patiotrap leggen we aan, hier is gekozen voor Dreen®Nxt. Naar verwachting leveren we dit project eind november op.

ontwerp: Slangen+Koenis Architecten | visualisatie: DMOO

Meer nieuws lezen?