Nieuws

Strak maatwerk op dakterras van OurDomain Rotterdam

12 november 2021

We zijn volop bezig met de aanleg van het dakterras op OurDomain Blaak Rotterdam. Dit dakterras bevindt zich op 70 meter hoogte en wordt straks dé ultieme plek om te chillen en te genieten op hoogte.

Projectleider Henk van Beurden is veel aanwezig op het project. Het is geen regulier, rechttoe rechtaan dak: “Het dak bestaat uit een laag en een hoog gedeelte. Op het lage gedeelte laten we uitsparingen vrij, waarin straks op maat gemaakte banken komen. Op het hoge gedeelte werken we over de ontluchtingsbuizen.”

In het oorspronkelijke ontwerp was hout opgenomen. Met name door het gewicht bleek dit niet mogelijk. Greystar, Stebru en Oranjedak schakelden Zoontjens in voor de aanleg van dit dakterras. “We werken hier met Dreen®Ceramica, deze tegel is licht van gewicht en toch heel sterk. Om over de ontluchtingsbuizen heen te werken moeten we fors ophogen, maar gezien het gewicht van deze tegel kunnen we dit met DNS® mogelijk maken. En door te kiezen voor het formaat 90×45 komen we bijna overal precies uit. We zullen straks met Stebru moeten kijken naar nog wat laatste maatwerk, maar ook dat komt helemaal goed. Het wordt écht heel mooi!”

Ook de trappen, die de verbinding zijn tussen het hoge en het lage gedeelte, worden voorzien van Dreen®Ceramica. Naar verwachting zijn we nog zo’n 2 weken bezig.

Meer nieuws lezen?