Nieuws

Sky kitchen, skyline, sky high!

6 september 2021

In hartje Rotterdam, dichtbij station Blaak, wordt flink gebouwd aan OurDomain Rotterdam Blaak (voorheen Bright). Hier komt een 70 meter hoge woontoren voor studenten en starters. En hoe uniek: op het dak komt een terras met sky kitchen voor de bewoners!

Deze markante toren, ontworpen door Tangram Architekten, telt straks 612 gemeubileerde studio’s en appartementen. Stebru bouwt het geheel en Greystar verhuurt de woningen. In dit woonconcept staat elkaar ontmoeten centraal. Met gemeenschappelijke lounges, koffiebars, fitness en services is het hier helemaal op ingericht. En het dak wordt niet vergeten! Op 70 meter hoogte komt een bijna 500 vierkante meter groot dakterras met een sky kitchen. Chillen, dineren of feesten met fantastisch uitzicht op Rotterdam!

Om het dakterras aan te leggen is de deskundigheid van Zoontjens gevraagd. Naar verwachting gaan we hier, in opdracht van Oranjedak, vanaf week 40 aan de slag met Dreen®Ceramica. Het dak bestaat uit een laag en een hoog gedeelte. Op het hoger gelegen gedeelte bevinden zich de ontluchtingsbuizen, waaroverheen de dakterrastegels gelegd worden. De trappen, die de verbinding tussen beide dakdelen zijn, worden ook aangelegd met Dreen®Ceramica. Een uitdagende opdracht!

Beelden: Tangram Architekten

Meer nieuws lezen?