Nieuws

Primeur voor Dreen®Nxt op dakterras van Fletcher Wildlands hotel

29 maart 2021

Aan het Raadhuisplein in Emmen wordt deze maand de laatste hand gelegd aan een nieuw multifunctioneel gebouw. Het complex biedt ruimte aan onder meer horeca, kantoren, winkels en een hotel met dakterras. Dit dakterras is het eerste project met Dreen®Nxt van Zoontjens.

Projectontwikkelaar Peter van Dijk is opdrachtgever van het project en het ontwerp komt van Dok Architecten. Aannemer Akor bouwt het geheel. Het totale project bestaat uit het uitbreiden van de bestaande parkeerkelder, waar bovenop commerciële ruimtes zijn gerealiseerd, voor onder andere horeca en kantoren. Daar weer bovenop is een Fletcher hotel gebouwd. Opvallend aan het gebouw is de gouden kroonlijst die helemaal rondom loopt.

Wildlands dakterras
Het hotel beschikt over 88 kamers die zijn verspreid over drie verdiepingen. Verder zijn er een restaurant, vergaderzalen en een dakterras. Het thema van het hotel hangt nauw samen met overbuurman Wildlands Adventure Zoo. Het hotel is ondergedompeld in Afrikaanse sferen wat betreft de aankleding. En zo wordt ook het dakterras.

Eerste Dreen®Nxt project
Het is fantastisch dat dit spectaculaire dakterras de primeur met Dreen®Nxt krijgt. Dreen®Nxt is de opvolger van onze welbekende Dreentegel®. Met een nieuw systeem en een verbeterd uiterlijk nog meer klaar voor de toekomst. In opdracht van Rudde Dakbedekking werken we op dit project werken in schuine vlakken met drie kleuren, passend bij de Wildlands uitstraling: ginger, nordic brown en grijs. Bijzonder is dat we de grijze tegel verdiept leggen, zodat hier straks boven op kunstgras kan worden gelegd. Boven het terras wordt een pergola aangelegd en zo waan je je helemaal in tropische sferen.

Visuals: Absent Matter

Wil je meer weten over Dreen®Nxt?

Dreen®Nxt is de opvolger van onze Dreentegel. Dreen®Nxt is hét dakbestratingssysteem voor elk plat dak.

Lees alles over Dreen®Nxt

Meer nieuws lezen?