Nieuws

Loopbruggen verbinden daktuinen op De Groene Kaap

9 maart 2021

Bron headerfoto: Binder

In het entreegebied van de Rotterdamse hotspot op Zuid, Katendrecht, ontwikkelt en bouwt Stebru het project De Groene Kaap. Met de bouw van dit stoere havengebouw komen er 450 nieuwe huur- en koopwoningen. De Groene Kaap telt vijf torens die met elkaar verbonden worden door loopbruggen en daktuinen.

De Groene Kaap wordt een thuis voor mensen van alle leeftijden en verschillende leefstijlen. Naast ruime eengezinswoningen komen er appartementen met een woonoppervlakte van vijftig m2 en groter.

Dakwandelroute
Met de naam De Groene Kaap, kan het niet anders dan dat groen van meet af aan meegenomen in het ontwerp. Levende gebouwen is het uitgangspunt. Het landschapsontwerp komt van LOLA Landschap Architects. Uniek is dat de hoven en daktuinen straks een openbaar toegankelijke dakwandelroute vormen. Verder telt het dak ook privé-daktuinen en dakterrassen. In totaal zo’n 7500 vierkante meter intensieve daktuin.

Expertise van Zoontjens
Binder Groenprojecten is verantwoordelijk voor de aanleg van deze daktuinen. Voor de dakbestrating op de terrassen en loopbruggen schakelde zij de expertise van Zoontjens in. Al onze werkzaamheden bevinden zich op de derde en vierde verdieping. Daar creëren we onder andere met Dreentegels® fijne dakterrassen.

Panoramisch uitzicht
Bijzonder zijn de loopbruggen, die we aanleggen met Dreen®Ceramica. Vanaf de ‘panorama bridge’ heb je onder andere een prachtig uitzicht over de Maashaven en Feyenoord. In totaal verbinden vijf bruggen de verschillende woontorens. Met DNS® en vakkundig pas- en meetwerk, leggen we hier een mooi vlak loopoppervlak.

Meer weten?

Neem contact op Nikkie Notten
n.notten@zoontjens.nl
+31 6 15 05 50 71

Meer nieuws lezen?