Nieuws

Houten woontoren met dakterrassen van keramiek

15 januari 2021

In Amsterdam is aan de Amstel een bijzonder gebouw in aanbouw: HAUT. Met een constructie van hout, beton en staal wordt het 21 verdiepingen tellende gebouw het hoogste ‘hybride’ houten gebouw van Nederland. Ruime terrassen zijn natuurlijk onderdeel van deze iconische woontoren.

HAUT is een initiatief van projectontwikkelaar Lingotto, architectenbureau Team V Architectuur en ingenieursbureau Arup. Bouwbedrijf J.P. van Eesteren realiseert de bijzondere constructie. HAUT heeft een BREEAM Outstanding ontwerpcertificaat, de hoogste graad in duurzaamheid en het wordt zodanig gerealiseerd dat de toegepaste materialen zoveel mogelijk herbruikbaar zijn.

Voor de aanleg van de dakterrassen is niet gekozen voor hout, maar voor Dreen®Ceramica van Zoontjens. De aannemer en architect zochten naar een solide oplossing, mede omdat de toren meer dan 70 meter hoog wordt. Met Dreen®Ceramica kunnen we deze oplossing bieden; het ligt volledig opgesloten en strak op het terras, het is gemakkelijk in onderhoud en het is bovendien demontabel en dus herbruikbaar.

In totaal telt de toren zo’n 75 terrassen, variërend in grootte. Voor elke verdieping en elk terras maakten we een legplan en binnenkort gaan we aan de slag met de eerste meters. Naar verwachting wordt de hele woontoren half 2021 opgeleverd.

Bron beelden: J.P. van Eesteren

Meer nieuws lezen?