Blog

Ik krijg écht energie van op pad zijn

Heidi Wouters
Commerciële binnendienst export

Al 19 jaar kunnen we bij Zoontjens vertrouwen op alleskunner Heidi Wouters. Ons talenwonder gaat er nu even tussenuit: ze gaat 3 maanden lang reizen. Waarom, waar en hoe? Ze legt het uit!

Wat doe je bij Zoontjens?
“Ik werk op de binnendienst export voor de landen Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland. Al 19 jaar ben ik verantwoordelijk voor deze landen met het maken van offertes, het voorbereiden van projecten,het te woord staan van klanten en diverse ondersteunende werkzaamheden. Het allerleukste daaraan vind ik het bezig zijn met de talen. Daar ben ik goed in en dat kan ik hier ten volle benutten. En ik heb hele fijne collega’s!”

Wat is je grootste passie?
“Reizen! En geocaching en tennissen. Het mooie van reizen is dat je heel veel ziet, en je leert van en over andere culturen. Bovendien ben je even helemaal weg. Niks moet. Ik krijg écht energie van op pad zijn. Of dat nou in Nederland, in Europa of daarbuiten is, dat maakt dan niet eens zo heel veel uit.”

En dat ga je nu voor langere tijd doen?

“Inderdaad. Ik ben vorig jaar met de ondersteuning van Zoontjens bezig geweest met een loopbaantraject. Vragen als “Wat vind je leuk?” en “Waar krijg je energie van?” kwamen hierin voorbij en zo is het idee van een periode onbetaald verlof ontstaan. Een manier om écht even weg te zijn, de batterij weer op te laden en eigenlijk weer op nul te beginnen. Hier kreeg ik toestemming voor. Toen kon ik mijn plannen gaan maken!”


Heidi reist veel en zoekt graag de hoogte op

En hoe zien die plannen er uit?
“Ik heb 3 maanden onbetaald verlof en nog 2 weken vakantie. Ik ben dus 3,5 maand vrij en het grootste deel daarvan ben ik onderweg. Ik ga Azië ontdekken! Ik begin in Japan, ga vervolgens naar Zuid-Korea, Maleisië en Singapore. Dat zijn de landen, maar hoe lang ik precies waar ben, weet ik nog niet. Ik heb alleen mijn heen- en terugvlucht geboekt. Normaal bij een vakantie móét je omwille van de tijd keuzes maken. Nu heb ik de vrijheid en flexibiliteit om de plannen onderweg aan te passen. De eerste 2,5 week reist mijn nicht ook met mij mee. En uiteraard heb ik me wel voorbereid! Natuurlijk de praktische dingen, maar verder lees ik veel over de landen, regio’s en steden en weet ik ongeveer wat ik wil zien. Toch plan ik niet te ver vooruit, ik kijk wat er op me af komt.”

Waar kijk je het meest naar uit?
“Het land Japan! Dat stond al een tijd op mijn lijstje. Het lijkt me een heel interessant land vanwege de contrasten, ik ben heel benieuwd hoe dat is. Maar ook de schitterende natuur en het lekkere eten. In het algemeen is het eten in Azië superlekker. Mijn plan is om in Japan en Zuid-Korea het grootste gedeelte van mijn tijd te spenderen. Als ik ergens een compromis moet maken, dan wordt Maleisië de dupe…”

Wat is het eerste dat je gaat doen als je weer terug in Nederland bent?

“Bij mijn ouders langs en mijn familie gedag zeggen! En lekker praktisch: boodschappen doen!”

Hoe zorg je ervoor dat je je collega’s niet vergeet?
“Ik ga mijn reis op Polarsteps zetten, zodat collega’s me kunnen volgen. En ik probeer af en toe een te foto sturen, want mijn collega’s kennende zijn ze altijd belangstellend. Inhoudelijk hoop ik lekker niet aan werk te denken. Wat wel erg toevallig is, is dat mijn collega Tom van den Heuvel naar Singapore gaat, precies in de tijd dat ik ook daar ben. Dat is toch te grappig: twee collega’s uit Tilburg die precies tegelijkertijd aan de andere kant van de wereld zijn. Daarom proberen we elkaar daar te treffen en samen een drankje op een dakterras te doen!”

VRAGEN?

De werkzaamheden van Heidi worden tijdens haar afwezigheid intern verdeeld en overgenomen.

Stuur een e-mail

Meer ervaringen lezen?