Project

Waasland
shopping
Sint Niklaas

Het dak van winkelcentrum Waasland Shopping Center in Sint-Niklaas is compleet onder handen genomen. Van waterdichting tot parkeerdaksysteem, van lichtmasten tot stootbanden. Alles is weer klaar voor de toekomst!

Uitzonderlijk in België

Waasland Shopping Center ligt aan de zuidrand van het stadscentrum van Sint-Niklaas en bestaat al sinds 1972. In 2004 is het complex flink uitgebreid tot maar liefst 45000 vierkante meter, met 140 winkels, een parking rondom én een dakparking. Het parkeerdak omvat totaal 28.000 vierkante meter, dat nu volledig vernieuwd is. Met sloop, waterdichting en heraanleg van het dak een enorme klus!

Renovatie met Pardak®

Het parkeerdak bestond uit gietasfalt, maar was door het intensieve gebruik volledig op; scheuren, kuilen en gaten, met lekkages als gevolg. Eigenaar AEW Europe besloot tot renovatie. Samen met Ceusters, beheerder van Waasland Shopping, en de studiebureaus en architecten kozen ze voor renovatie met het Pardak® systeem. Ze baseerden de keuze hiervoor op de positieve ervaring die zij al 25 jaar hadden met het systeem op Wijnegem Shopping Center, ook in hun bezit.

Een dak vervang je niet om de vijf of tien jaar, dat moet veel langer mee kunnen, dus beknibbel niet op de initiële kosten, want op de lange termijn ga je daarvan de resultaten zien.

Patrick Meutermans
Country manager AEW

Proefvlak

De constructie van het dak op Waasland Shopping Center bleek niet geschikt voor renovatie met Pardak®110. En voor de kleinere Pardak®80 wordt het dak te intensief gebruikt. Daarom is gekozen voor een grotere tegel met de techniek van Pardak®80. Dit systeem werd al eerder succesvol gebruikt op projecten in Duitsland. Na ook een positief resultaat van een proefvlak met dit systeem op Waasland Shopping, kregen we de mooie opdracht om het hele dak te vernieuwen.

Gefaseerde werken

Samen met ZDP, Zolderse Dakprojecten, werkten we in 3 fases aan de renovatie. Dat is meteen één van de grote voordelen van het modulaire Pardak® systeem. Zo bleef het dak in de drukste winkelmaanden van het jaar volledig beschikbaar.

Bekijk de video

Patrick Meutermans (AEW), Toon de Meester (Ceusters) en Stephan van Berkel (Zoontjens) vertellen in deze video over deze grootscheepse renovatie.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op

Gerelateerde projecten