Project

Dakterras
West Maas en Waal

Op een prachtige groene plek in het buitengebied van de gemeente West Maas en Waal staat sinds 2012 een schitterende nieuwbouwwoning. Met volledige onderkeldering, een mooi groendak en een privézwembad kan het niet meer stuk, zou je zeggen. Toch bleek lekkage voor problemen te zorgen. Tijd voor een échte oplossing!

Lekkage in de kelder

Op een deel van de kelder van de woning is het terras en het zwembad aangelegd. Al sinds de oplevering van de bouw bleef het dek lekken. De eigenaar van de woning somt op: “De voegen tussen de keramische tegels op het dek gingen door de temperatuurwisselingen kapot. We hebben deze laten vervangen door gekitte voegen, maar die werden er in de zomer uitgedrukt. Vervolgens hebben we er een soort gietvloer overheen laten leggen, maar ook die hield het ook niet. Al met al een lastig probleem.”

Geen dek, maar dak

“Onze bouwkundig adviseur kwam toen met een oplossing: het terras niet meer als een dek te behandelen, maar als een dak. Het is slechts een letter verschil, maar voor ons maakte dit een wereld van verschil!” Op het dak is een volledige rubberen daklaag gelijmd, waardoor het waterdicht is gemaakt. Vervolgens kwamen de bouwkundig adviseur en de eigenaar bij het Dreen®Ceramica tegelsysteem van Zoontjens uit, om het dakterras aan te kleden.

“Het ziet er fantastisch uit”

In totaal legde Zoontjens hier zo’n 160 vierkante meter Dreen®Ceramica, afgewerkt met hoeklijnen rondom het gehele terras. “Het systeem van Zoontjens paste perfect hier. Het was ideaal dat het met relatief weinig hoogte kon worden gelegd, omdat de terrasdeuren naar buiten open gaan. Het lekt nu niet meer en het ziet er fantastisch uit. Wij zijn er reuze blij mee!”

Gerelateerde projecten

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03