Nieuws

Parkeerdak met bomen in Toulouse

24 augustus 2021

In de Zuid-Franse stad Toulouse wordt de laatste hand gelegd aan het project MFJA; Maison de la Formation Jacqueline Auriol. Dit gebouw is onderdeel van de Universiteit van Toulouse en wordt de plek waarin meerdere topopleidingen, onderzoek en innovaties op het gebied van mechaniek en productietechniek voor de luchtvaart en ruimtevaart zich gezamenlijk huisvesten.

Deze nieuwbouw is vernoemd naar Jacqueline Auriol, de eerste vrouwelijke testpiloot in Frankrijk, tevens snelheidsrecordhouder in de jaren 1950 en 1960 aan het stuur van enkele legendarische vliegtuigen. Het ontwerp van het gebouw komt van Agence d’Architecture Séquences uit Toulouse.

Het gebouw verspringt op veel plekken in hoogte en alle tussenliggende daken worden allemaal ingericht. Zo is er bijvoorbeeld een tuin op het dak en wordt een ander dak gebruikt op te parkeren. Wereldbekend engineeringsbureau WSP koos voor het parkeerdaksysteem van Zoontjens om dit parkeerdak te realiseren.

In totaal telt het parkeerdak bijna 1900 m², uitgevoerd met Pardak®110 in de kleur omber-grijs. Het dak is aangekleed met belijning en bomen. De boombakken, met een afmeting van 5m x 1,9m en een gewicht van maar liefst 12950 kg per bak, zijn op het Pardak®systeem geplaatst. In de onderliggende tegels is een doorvoer gemaakt voor een irrigatiesysteem. Door dit zo op te bouwen is een strak parkeerdak, zonder teveel zaagwerk, ontstaan.

Het gebouw wordt deze zomer opgeleverd en eind januari 2022 nemen de studenten hun intrek.

Meer nieuws lezen?