Nieuws

Inspirerend uitzicht vanaf terrassen op Fenixlofts

14 november 2018

Met bijna 45.000 m² verrijst op Katendrecht in Rotterdam één van de grootste bouwprojecten in Nederland: de renovatie van en nieuwbouw bovenop de Fenixloods. De voormalige loods Fenix I wordt getransformeerd tot een gebouw voor wonen, werken en recreëren. Het ontwerp komt van Mei architects and planners, Heijmans ontwikkelt en bouwt.

Bovenop de loods komt een fors en gevarieerd woonprogramma van huur- en koopappartementen. Verdeeld over acht woonlagen, ontstaan er ruim tweehonderd loftappartementen, zijn volledig naar wens van de kopers zijn in te delen. En alle Fenixlofts beschikken over riante terrassen. Zo kunnen bewoners midden in de dynamiek van de stad genieten van rust en ruimte. Naast eigen buitenruimte is er een grote gezamenlijke binnentuin. Een beschutte plek voor ontmoeting.

Vanaf de vijfde woonlaag, lopen de woonlagen trapsgewijs omhoog. De terrassen zijn op deze verdiepingen groter en liggen op het dak van de onderliggende laag. Op deze terrassen gaan wij gefaseerd aan de slag met Dreen®Ceramica. In totaal bijna 1200 vierkante meter dakterras.

Bron artist impressions: Heijmans