Nieuws

Heerlijke gemeenschappelijke daktuin én privé terrassen op Salix

15 februari 2023

Rotterdam wordt in het voorjaar weer een daktuin rijker. In de wijk Hillegersberg-Schiebroek verrijst het project Salix, waarbij de buitenruimtes voor ieder wat wils bieden. Balkon, dakterras of gemeenschappelijke tuin, het is er allemaal!

Binnen het project Salix komen 74 nieuwe huurwoningen: gezinswoningen, maisonnettes en appartementen, voor starters, gezinnen en senioren. En dat verdeeld over 4 woonblokken van verschillende hoogtes, inclusief parkeergarage.

Groen en centraal
Groen en centraal wonen is waardoor Salix zich kenmerkt. Niet alleen door de groene omgeving, maar ook door de daktuin. Deze komt bovenop de parkeergarage, op de eerste verdieping. De daktuin ligt centraal tussen de blokken en wordt een heerlijke ontmoetingsplek voor de bewoners. idverde legt de daktuin aan en zij kozen voor de verharding voor de systemen van Zoontjens.

Perfecte oplossing
Roeland Pullen, productmanager Dak- en gevelbegroening bij idverde, vertelt: “Dreen®Nxt vonden wij voor dit project een mooie oplossing in verband met de stabiliteit én het gewicht. Voor de terrassen hadden we namelijk een gewichtslimiet van 200 kg/m2 uitgezonderd de stroken waar de plantbakken op de tegels rusten. Door met dit systeem te werken, past het perfect binnen de limiet.”

Bijna klaar
Intussen is Zoontjens klaar met de aanleg van de verharding en pakt idverde het verder op door de daktuin helemaal af te maken, zodat deze eind van het eerste kwartaal opgeleverd kan worden.

Artist impressions: Accresco Vastgoed/ Architectenbureau De Zwarte Hond

Meer nieuws lezen?