Nieuws

De Weef Helmond: stads wonen met een maximaal gevoel van rust en privacy

22 maart 2023

3 gebouwen, 67 appartementen en 1600 vierkante meter buitenruimte. Combineer dat met luxe, organische lijnen, veel groen en je hebt De Weef in Helmond. Dit project zit in de laatste fase. We nemen een kijkje!

Ruimte voor groen
Het ontwerp van De Weef in Helmond is het resultaat van een intense samenwerking tussen VFO architecten, Buro Lubbers en BAM Wonen. Het is zo ontworpen dat het perfect opgaat in de groene omgeving en de verbinding maakt met het verleden, het heden en de toekomst. Drie, in hoogte verschillende, iconische gebouwen met organische vormen zijn daarvan het resultaat.

Riante buitenruimtes
In totaal komen er 67 koopappartementen, variërend in grootte. Wat ze allemaal gemeen hebben is luxe, een eigen parkeerplaats en een riante buitenruimte. De bouw is intussen zo ver gevorderd dat de aanleg van de dakterrassen is begonnen.

Organische vormen
De architect koos voor tegels op de buitenruimtes. Dat is door BAM Wonen verder ingevuld met Dreen®Ceramica van Zoontjens. We werken hier in de kleur Boost Pro Clay, een warme kleur uit onze concrete lijn en passend bij de uitstraling van het gebouw. De uitdaging op dit project is dat elk gebouw en elke verdieping weer andere vormen dakterrassen heeft. Met een goed legplan per gebouw, verdieping en terras zorgen we ervoor dat dit project strak en mooi gelegd wordt. Waar nodig volgen we de organische vorm van het gebouw, door rond zaagwerk. We kijken uit naar het eindresultaat!

Visuals: VFO Architecten

Meer nieuws lezen?