Event

Lunch lecture: ‘Brabantse woningcorporaties & circulair bouwen – de normaalste zaak van de wereld’

30 maart 2023 Online

Op donderdag 30 maart houdt de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen een lunch lecture. Het thema van de sessie is: ‘Brabantse woningcorporaties & circulair bouwen – de normaalste zaak van de wereld’. Deelname is gratis!

Wat is de Brabantse Aanpak Circulair Bouwen?
De Brabantse Aanpak Circulair Bouwen is gericht op het versnellen van circulair bouwen in Brabant en zo toe te werken naar een Brabantse bouwpraktijk waar het de normaalste zaak van de wereld is om circulair te bouwen. Het netwerk bestaat nu – maart 2023 – uit 45+ partijen, waarvan het grootste deel markpartijen zoals aannemers, architecten, leveranciers, slopers en ontwikkelaars. Sommigen werken al jaren in de bouw, anderen zijn met nieuwe circulaire plannen op de markt gekomen. Ieder vanuit hun eigen rol werkt aan  circulair bouwen in Brabant.

Speciaal voor woningcorporaties
Ook voor woningcorporaties is een belangrijke rol weggelegd in circulair bouwen, naast zorg dragen voor beschikbaarheid, bredere  duurzaamheid en betaalbaarheid. En die rol wordt al gepakt; circulaire pilots, woningen en oplossingen worden door heel Brabant al toegepast. We staan niet meer aan de start. De vraag die nu voor ligt is, ‘hoe kom je van pilot naar circulair bouwen als de normaalste zaak van de wereld?’

New Horizon vertelt
Het BACB nodigt jullie uit voor een gesprek daarover. Waar te beginnen? Met wie moet je praten en waarover? En wat verandert er in je werkzaamheden, en wat blijft ook hetzelfde? Dit gesprek trappen we af met een verhaal van één van de leden uit het netwerk – Rob van Lith van New Horizon. Hij vertelt een verhaal over hoe je met een circulaire bril kan kijken naar de status quo, naar wat er nu al ís. Vervolgens gaan we in gesprek over hoe je van die status quo naar circulair bouwen als de normaalste zaak van de wereld komt. Verschillende routes, van verschillende corporaties komen aan bod.

Gratis deelname
Deelname aan de sessie is gratis, aanmelden kan door een mail te sturen naar jzonneveld@brabant.nl. Via onderstaande link is de sessie live te volgen.

Praktisch
Datum: donderdag 30 maart 2023
Tijd: van 12.00 tot 13.00 uur
Waar: online