De mogelijkheden van de multifunctionele daktuin

www.multifunctioneledaktuin.nl

Ooit waren daken onbenutte ruimtes. Dat is verleden tijd, dat weet iedereen. De multifunctionele daktuin rukt op in stedelijk gebied. En dat is goed nieuws. Voor de gebruikers, maar ook voor de landschapsarchitecten. Het verrijkt de bebouwde omgeving, het geeft extra ruimte voor recreatie, voor groen, voor energie én voor de opvang van water. Ontwerp mee op het lege canvas van platte daken, met sky-high potentie.

Test jouw vakkennis

Wat weet jij over de multifunctionele daktuin? Hoe goed ben jij op de hoogte van de verschillende aspecten? Hoe ver reikt jouw kennis van HIGHER GROUNDS? Krijg in 7 vragen nóg meer inzicht in de voordelen en mogelijkheden van de daklandschappen boven onze steden. Doe hieronder de multifunctionele daktest!

Doe de test!

Let's meet on the roof

Het dak krijgt meer en meer betekenis in de context van de leefbare stad. Door verstedelijking, meer eenpersoonshuishoudens én de toenemende hoogbouw, zie je landschappen steeds vaker op grote hoogte. Elkaar ontmoeten op het dak, recreëren met uitzicht of chillen op hoogte. En dat allemaal op een duurzame manier.

Multifunctionele daktuinpareltjes

Verduurzaming van gebouwen. Inspelen op klimaatverandering. Verbeteren van het woongenot. Dat kan met het dak! Een sportdak met zonnepanelen, een daktuin met terrassen of een dakplein met waterberging. Of je nu een rood, geel, blauw, groen óf multifunctioneel dak creëert. Het begint met een goed ontwerp en zorgvuldig gekozen materialen.

SLIMME DAKVERHARDING MET WATERBERGING

Elk onderdeel van de multifunctionele daktuin verdient specifieke aandacht. Verharding bijvoorbeeld, dat moet er fraai uitzien, maar ook praktisch en demontabel zijn. Het mag niet te zwaar zijn, ruimte bieden voor bekabeling of technische installaties én het liefst ook nog waterbergen. Veeleisend, maar het Zoontjens systeem geeft je alles-in-één!

Water en lopen

Onder elk van ons dakverhardingssysteem kunnen we een waterretentiesysteem leggen. Dat wil zeggen; van elk beloopbaar dak kunnen wij een retentiedak maken. Zo biedt verharding in het ontwerp dubbele kansen. Multifunctioneel!

  • waterberging tot en met 71 liter per m2
  • 100% demontabel
  • 100% stabiel loopoppervlak

VLOG

Nikkie helpt landschapsarchitecten en hoveniers met het realiseren van een multifunctionele daktuin.
In deze video vertelt ze je meer over de mogelijkheden.

Play video

Lunch & Learn op jouw kantoor?

Wil jij met je collega’s bijgespijkerd worden op het gebied van slimme dakverharding, waterretentie en nog veel meer? Wij geven graag een vrijblijvende kennissessie over de vele facetten van het multifunctionele dak. Mét lunch!

Meer weten of meteen aanmelden? Vul je gegevens hieronder in.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sample ontvangen?

Eerst onze producten zien, voelen en aanraken? Vraag gratis jouw sample aan.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever meteen
persoonlijk contact?

Neem contact op Nikkie Notten
n.notten@zoontjens.nl
+31 6 15 05 50 71