Prinsengracht, Amsterdam

Aan de Prinsengracht in Amsterdam is de kelderverdieping van een grachtenpand gerenoveerd en verbouwd tot gebruiksruimte. De kelder bevindt zich achter drie panden ter plaatse van de binnentuin. Op het dak van deze kelder ligt heel verrassend een parkeerplek. Met de weinig parkeerruimte in de grachtengordel is deze parkeerplaats een grote meerwaarde voor het bedrijf dat zich hier huisvest. Ook dit parkeerdak was toe aan vernieuwing.

De architect heeft in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een geïsoleerd parkeerdak. Ze kozen hierbij voor de opbouw met Pardak®80, het systeem dat speciaal geschikt is voor renovatie.

Om het nieuwe dak te realiseren is eerst het bestaande asfaltdak gesloopt en voorzien van nieuwe dakbedekking. Voor meer licht in de nieuwe ruimte eronder, is er een lichtstraat in het dak geplaatst. Door gebruik van twee kleuren worden de parkeervakken gemarkeerd. Op het dak is er ook ruimte om fietsen te stallen. Gezien de locatie was dit project ook logistiek gezien een leuke klus!


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht