Project

AH & Vomar
Weesp

In Weesp is er bij de Albert Heijn en Vomar op het dak volop plek om te parkeren. Tussen de bouw van beide winkels zat zo’n vier jaar. Het parkeerdak is zodoende ook in twee fases aangelegd.

Herontwikkeling

De plannen voor de herontwikkeling van de winkels aan de Achtergracht in het historische centrum van Weesp stammen al uit 1999. In opdracht van Van Wijnen, De Grutterij en Ahold werkte Skope Vastgoed hiervoor een plan uit, met een ontwerp van Roeleveld-Sikkes. In totaal zo’n 4500 m² ruimte voor winkels met parkeervoorziening op het dak.

Bouw stil gelegd

Het eerste deel van de winkelgalerij, voor Albert Heijn en Gall & Gall, werd in 2016 opgeleverd. De bouw van deel twee lag daarna lange tijd stil. Dat had onder meer te maken met een conflict tussen Ahold (mede-financier en huurder) en De Grutterij (ontwikkelaar en eigenaar). Ahold wil geen concurrerende supermarkt naast hun deur. Ahold en De Grutterij zijn in 2019 toch tot overeenstemming gekomen. De bouw is vervolgt en een splinternieuwe vestiging van Vomar is in 2021 opgeleverd.

Half parkeerdak

In 2016 is wel al het eerste deel van het parkeerdak aangelegd, te gebruiken voor de bezoekers van de Albert Heijn en de Gall & Gall. Bovenop de winkels legden we zo’n 1500 vierkante meter met Pardak®110. Hans Mutsaers, accountmanager, vertelt: “Omdat gebouw maar half gebouwd was, hadden we aan één kant geen randopsluiting van het parkeerdak. Door de krachten die ontstaan bij het rijden op het dak is dit wel nodig en moesten we hier iets op verzinnen. We hebben daarom op de randen, achter de hekken, pakketten met tegels neergezet om het te verzwaren.”

Eenvoudig aansluiten

Hans vervolgt: “Toen besloten werd om ook de rest van het pand te bouwen konden we zo weer verder. Dat is het makkelijke van ons parkeerdaksysteem; het is demontabel en modulair. We konden het, zelfs na 4 jaar, eenvoudig op elkaar aan laten sluiten, inclusief stootbanden, belijning en lantaarnpaalelementen.” In totaal is er nu plek voor 120 auto’s op het dak. Vanaf het dak rol je via een vlakke roltrap rechtstreeks de nieuwe Vomar in.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten