Nieuws

Spectaculaire skybar op The Student Hotel Maastricht

30 oktober 2017

Het historische Eiffelgebouw in het Sphinxkwartier van Maastricht heeft een volledige renovatie ondergaan. Het voormalige fabrieksgebouw is herontwikkeld tot onderkomen van The Student Hotel en krijgt daarnaast loftwoningen, kantoorruimten, horeca en andere publiekstoegankelijke functies. Het ontwerp van de transformatie komt van Braaksma & Roos Architectenbureau. BAM Bouw en Techniek Regio Maastricht is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Indrukwekkend uitzicht vanaf het dak
The Student Hotel is al in gebruik genomen. De overige onderdelen van het markante gebouw worden binnenkort geopend. Spectaculair onderdeel daarvan is een openbare rooftop bar met terras. Vanaf 30 meter hoogte biedt deze plek straks een indrukwekkend uitzicht over het oude stadscentrum.

Speciale constructie voor het dakterras
Vanwege de complexiteit van het dak is Zoontjens ingeschakeld. Ten eerste moet er rekening gehouden worden met de windbelasting op deze hoogte. Verder staan er op het dak luchtbehandelingskasten die weggewerkt moet worden én moeten er op het dak verschillende hoogtes overbrugd worden. Om een goed en stabiel dakterras te creëren, is samen met BAM Bouw en Techniek een speciale stalenconstructie bedacht om de tegels over de luchtbehandelingskasten te leggen. De overige tegels worden op verschillende hoogtes gelegd op het DNS® Large systeem; hiermee kunnen we elke tegel nauwkeurig ophogen en nivelleren en een vlak oppervlak realiseren.

Groot formaat daktegel
Het terras wordt aangelegd met de Dreen®Robusto tegel in het formaat 120×60 cm, in een dikte van 8 cm. Deze tegel is geschikt voor openbare terrassen en op hoogtes zoals deze. In totaal telt het dakterras maar liefst 1000 vierkante meter. Op dit moment zijn we bezig met de uitvoering van dit uitdagende project!

In beeld

Ontdek in deze video hoe we te werk gaan op dit project

Bekijk de video