Nieuws

Groot internationaal G-voetbaldamestoernooi bij SVG Tilburg

20 februari 2019

In 2019 bestaat het G-voetbal bij SVG 25 jaar. Dat is op zichzelf al bijzonder, maar SVG doet er nog een schepje bovenop. Op 24, 25 en 26 mei 2019 organiseert SVG een groot internationaal G-voetbaldames­toernooi. Het is voor het eerst dat een dergelijk toernooi wordt georganiseerd. SVG is hiervoor uitgenodigd door de UEFA en voorgedragen door Special Olympics Nederland.

Bij SVG zijn ze bijzonder trots op hun eigen G-afdeling. Er zijn meerdere teams die elke week trainen en op zaterdag een wedstrijd spelen. Zowel nationaal als internationaal hebben ze mooie resultaten geboekt. SVG is de eerste vereniging in Nederland met een compleet G-damesteam.

Het damestoernooi wordt georganiseerd door Special Olympics op verzoek van de UEFA. Er gaan tussen de 10 en de 15 teams deelnemen aan dit toernooi. Vanuit SVG zijn er 5 vrijwilligers hard aan het werk om samen met Special Olympics een prachtig evenement neer te zetten!

Zoontjens steunt de G-afdeling van SVG al vanaf de oprichting. In de afgelopen jaren maakten we bijvoorbeeld de voetbaltassen- en tenues mogelijk. Ook zijn we hoofdsponsor van het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi. Wij dragen graag ons steentje bij aan dit bijzondere damestoernooi. Zo gaan de Tilburgse vrouwen het veld op met een speciale SVG G-voetbal Zoontjens bal en helpen we het toernooi bekendheid te geven.

Wij wensen SVG veel succes en plezier met dit geweldige toernooi!

Op 15 april a.s. komt het SVG G-voetbal damesteam op tv in het programma Down met Johnny op SBS6.

Sponsor ook!

Wil je een bijdrage leveren aan het dames G-voetbal toernooi? Dan kun je ook zelf doneren.

Ik wil doneren