Nieuws

Dakplein wordt parkeerdak

8 januari 2019

Vlakbij de snelweg A4 in Amsterdam ligt het Adam Smith Building. Dit kantoorgebouw bestaat uit laagbouw gecombineerd met hoogbouw. De twee bouwdelen zijn onderling verbonden door een ruime hal, een atrium en verschillende loopbruggen. Er zijn in totaal 12 verdiepingen met functionele en stijlvolle kantoorruimtes. Onder het gebouw ligt een parkeergarage.

Naast het gebouw, op het dak van de parkeergarage, ligt een dakplein aangekleed met grote plantenvakken. Omdat er bij het gebouw meer ruimte nodig is voor parkeerplaatsen, wordt dit dakplein nu omgetoverd tot parkeerdak. Bij de bouw van het gebouw, in 2002, is in de constructie hier al rekening mee gehouden. Nu de ruimte nodig is, wordt dit dak gemakkelijk getransformeerd.

Dijkman Carbaat Bouw schakelde Zoontjens in voor dit dak. Het dak wordt geschikt gemaakt voor parkeren met Pardak® 80. Hiervoor is het zandpakket met tegels en plantenvakken van het dak gehaald. Op de dakbedekking, die nog in goede conditie is, wordt nu isolatie en het Pardak® systeem toegepast.

In totaal telt het dak zo’n 1800 vierkante meter, goed voor zo’n 45 parkeerplaatsen inclusief laadpalen, overdekte fietsenstallingen, plantenbakken en picknickbankjes. Zo wordt het dak multifunctioneel gebruikt!