Keramische tegels voor dakterrassen

Keramische tegels voor buiten zijn er in vele formaten, kleuren en motieven: van een mooie egale tint tot een strakke betonlook of zelfs een warm houtmotief. Ook voor dakterrassen zijn keramische tegels geschikt.

Wat maakt keramiek geschikt voor dakterrassen?
Keramische buitentegels zijn gemaakt van samengeperste kleilagen die op hoge temperaturen gebakken worden. Hierdoor zijn ze keihard en dat maakt de tegel krasbestendig, onderhoudsarm en vuil werend. Ook zijn ze vorst- en strooizoutbestendig. Verder zijn de tegels "monolithisch volkern gekleurd". Dat betekent dat ze opgebouwd zijn uit één soort materiaal en kleur. Hierdoor behouden ze altijd hun kleur en verslijten ze nauwelijks. Verder zijn ook ook renovatieprojecten zijn mogelijk, omdat de tegels lichtgewicht zijn. Ideaal voor dakterrassen!

Waar moet ik rekening mee houden bij keramiek op dakterrassen?
De hardheid van de tegels zorgt ervoor dat ze geen water opnemen. De waterafvoer op dakterrassen met keramische tegels is daarom afhankelijk van de ligging van het dakterras. Denk hierbij aan de invloeden van afschot, beschutting, wind en zon. Water dat na een regenbui eventueel blijft liggen is eenvoudig met een vloertrekker droog te trekken. Houd verder rekening met goedkopere keramische tegels die verkrijgbaar zijn. Vaak zijn deze niet volkern gekleurd, maar voorzien van een geprinte toplaag. Bij een beschadiging komt er dan een andere kleur tevoorschijn.