Blog

Wat kost een dakterras met tegels?

Tom van den Heuvel
Commerciële binnendienst

Van kleine dakterrassen tot complete daktuinen, voor elk dak is er een oplossing. We deelden al eerder de voordelen van tegels voor het dakterras. Maar wat kost dat nou precies? Dat hangt af van een aantal factoren. 

Een gemeenschappelijk dakplein met de buren, een dakterras om te lunchen met collega’s of een entreedak voor de bewoners van een appartementencomplex. In bijna elk nieuwbouwproject wordt het dak ingericht om te gebruiken. Een goede ontwikkeling! Wat kost het om een dakterras aan te leggen?

Formaat en soort tegel

Kies je voor een grijze Dreen®Nxt tegel of eentje met een gekleurde deklaag? Ga je voor een Dreen®Elegance tegel of misschien wel een Dreen®Ceramica met houtlook? Werk je met een standaard formaat (50×50 of 60×60 cm) of juist een groot formaat tegel of misschien een minder gangbare afmeting? Allemaal factoren die van belang zijn voor de uiteindelijke prijs.

De grootte, vorm en ligging van het dak

Ook de grootte en de vorm van het dak wegen mee in de kosten. Een groot vierkant dakterras is eenvoudiger aan te leggen dan meerdere, kleine dakterrasjes. De vorm is daarbij ook belangrijk; schuine randen, ronde vormen of andere bijzondere figuren vergen meer zaagwerk en pas-tegels. Ook de bereikbaarheid van het dakterras speelt een rol. Kunnen materialen gemakkelijk op het terras gehesen worden of moeten de tegels één voor één met een lift naar hun plek gebracht worden?

Afschotvolgend of ophogend

Een ander belangrijk aspect is de manier waarop je het dakterras aanlegt. Leg je het met het afschot mee of leg je het op hoogte en waterpas? De laatste optie brengt wat meer materiaal en arbeid met zich mee, maar is wel het meest gangbaar en voor het uiteindelijke gebruik het fraaist.

Voor een offerte op maat

Neem contact op Tom van den Heuvel
t.vandenheuvel@zoontjens.nl
+31 13 537 93 21

Veelgestelde vragen

Voor de aanleg van een dakterras zijn speciale daktegels met bijbehorend onderliggend systeem heel belangrijk voor een stabiel en strak oppervlak. De combinatie zorgt voor bescherming van de dakbedekking, een goede waterafvoer en een veilig loopoppervlak. Lees over de voordelen van tegels op een dakterras.

De basis van een dakterras begint bij de vloer. De dakbedekking moet beschermd en beloopbaar worden. Maar waarmee leg je een dakterras aan? Wij zetten een aantal voordelen van tegels op dakterrassen op een rij. Lees alle voordelen van tegels op een dakterras.

Ga je een dakterras aanleggen met tegels, kies je dan voor tegels van beton of keramiek? Beide opties zijn zeer geschikt voor dakterrassen, mits aangelegd met het juiste systeem. De keuze tussen daktegels van beton of daktegels van keramiek is een kwestie van gewicht, uitstraling, investering, onderhoud en natuurlijk smaak.