Blog

Pas op! Loslopende tegels!

Gaston van der Heijden
Key account manager

Duurzaam. Dat betekent niet alleen weinig belastend voor het milieu, maar ook lang durend. Dat het lang mee gaat. Dat wil
toch iedereen: iets kopen voor lange tijd, een investering die
het waard is.

En dan hebben we het met name over aankopen waar je je goed over laat informeren; een laptop, een auto of een huis. En koop je het voor een ander, dan wil je helemaal dat het goed is. Die regel geldt overal, ook in de bouw: een projectontwikkelaar investeert niet om het gebouw na een jaar weer te slopen. Geen enkele aannemer zit te wachten op terugkerende klachten en een woningbouwvereniging wil niet dat de huurders onplezierig wonen.

Dan rijst de vraag; hoe weet je of je de goede keuzes maakt? Als een galerij er na enige tijd zo uit ziet, dan is er ergens iets mis gegaan. Maar wat dan?

Accountmanager Gaston van der Heijden legt uit: “Tegels zijn prachtproducten voor galerijen, balkons en dakterrassen. Met allerlei kleuren, formaten en materialen is er zoveel mogelijk. Maar, je kunt ze niet zomaar op het beton of de dakbedekking leggen. Ten eerste loop je kans dat de dakbedekking beschadigt, met alle gevolgen van dien. Verder krijgen de tegels veel krachten te verwerken. Belasting door loopverkeer – al dan niet met winkelkarretjes, steekwagens of fietsen – en natuurlijke factoren als wind en regen, zorgen ervoor dat de tegels gaan bewegen als ze niet vast liggen.”

“De oplossing ligt voor de hand zou je zeggen: leg ze vast! Daarvoor moet je wel de juiste middelen hebben. Onder de tegels een rubberen tegeldrager, waardoor tegels niet zo snel gaan schuiven, helpt natuurlijk wel enigszins, maar nog steeds is er speling en kan er na een tijd een schots en scheef tegelveld ontstaan. De oplossing ligt volgens ons in de, zoals wij ze noemen, opgesloten systemen. Hierbij hebben tegels bijvoorbeeld uitsparingen en die passen precies in hun bijbehorende systeem. Bij de Dreen®Nxt tegel is dat de lockplate. Bij Dreen®Ceramica is dat de fixplate lock.  Zo kunnen de tegels gewoon geen kant meer op, maar is het nog wel weer los te halen. Tevens ontstaat er op deze manier ruimte onder de tegels, waardoor het regenwater weg kan lopen. Zo blijven er nooit waterplassen op je dakterras of galerij staan. Een oplossing voor de lange termijn. Duurzaam dus.”

Voordelen van tegels op je dakterras

Waarmee leg je een dakterras aan? Een aantal voordelen van tegels.

Lees hier de voordelen

Meer weten?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03