Veilig werken op hoogte

met valbeveiling

BiboBlock

Op platte daken wordt de zone binnen vier meter vanuit de dakrand algemeen als onveilig aangemerkt. Dat maakt een goed veiligheidssysteem noodzakelijk en verplicht. Het gepatenteerde BiboBlock valbeveiligingssysteem van Zoontjens maakt het mogelijk op elk plat dak een werkplek in te richten die zowel comfortabel als veilig is.

BiboBlock
Het BiboBlock valbeveiligingssysteem is een permanent systeem voor het werken op platte daken. De basis van het systeem is het BiboBlock; een 192 kilo wegende, betonnen tegel met een afmeting van 900x900x110 mm, waarin een twaalf millimeter dikke RVS stalen ring is geïntegreerd. Een BiboBlock is voorzien van vier rubberen tegeldragers, en wordt al dan niet met bitumineuze plakzegels, op het dak gelegd. Een groot voordeel is dat de dakbedekking en de onderconstructie niet hoeft te worden doorbroken.

Drie systemen
Er zijn drie verschillende systemen te gebruiken in combinatie met het BiboBlock. De Bibo Anchor en de Bibo Lifeline voor incidenteel tot gemiddeld gebruik en de Bibo Cable voor intensief gebruik. 

Bibo Octo
De Bibo Octo is de deelbare versie van het BiboBlock. De Bibo Octo is speciaal ontwikkeld voor locaties waar geen mogelijkheid is om met behulp van een kraan het BiboBlock op het dak te tillen. De Bibo Octo bestaat uit 8 delen is zeer eenvoudig en snel in elkaar te zetten.Projecten

Bekijk meer projecten met BiboBlock