Toepassing

Seniorenflat

Vooral eind vorige eeuw zijn ze in het hele land volop gebouwd: seniorenflats. Eén van de belangrijkste eisen voor een fijn wooncomfort, bij deze vorm van wonen, is goede toegankelijkheid.

Galerij en balkon

De hoogte van een seniorenflat verschilt per gebouw. De meeste seniorenflats zijn tussen de 3 en 10 verdiepingen hoog. Aan de ene kant van de flat ligt de galerij voor toegang tot de woning. Aan de andere kant vind je de zonnige privébalkons. Vaak worden deze flats gecombineerd met zorgservice: de mensen wonen zelfstandig, maar de mogelijkheid tot thuiszorg is snel te regelen.

Toegankelijkheid

Van groot belang bij deze seniorenflats is goede toegankelijkheid. Het gebouw, maar ook de woning zelf en het balkon moet gemakkelijk begaanbaar zijn. Geen hoge opstappen, drempels of obstakels. Bij de nieuwbouw van de laatste decennia wordt hiermee bij de bouw rekening gehouden. Bij oude woningen is dat vaak nog niet het geval. Als mensen langer zelfstandig willen (of moeten) blijven wonen, is het van groot belang om dit aan te pakken. Helemaal gezien het schreeuwende woningtekort en het verdwijnen van verzorgingshuizen.

Ophogen van de vloer

Het ophogen van de vloer van het balkon of de galerij is een eenvoudige en duurzame oplossing. Hiermee verdwijnen de hoogteverschillen en zijn woningen beter en veilig begaanbaar. Ook met rollator of scootmobiel.

Eenvoudig ophogen

Voor een frisse uitstraling en met modulaire systemen voor circulaire bouw.

Lees alles over onze systemen voor galerij- en balkonophoging

Meer weten over
over galerij- en balkonophoging?

Neem contact op Gaston van der Heijden
g.vanderheijden@zoontjens.nl
+31 6 51 23 97 03