Toepassing

Dakterras

Koffie drinken in de ochtendzon, genieten van het uitzicht of gewoon even een luchtje scheppen. Op een dakterras kan het allemaal. En is het nét even wat leuker!

Wat is een dakterras?

Een woning is tegenwoordig niet meer compleet zonder buitenruimte. Denk aan een tuin, balkon of binnenplaats. Op plekken waar weinig ruimte is, zoals in steden, zijn dakterrassen dé oplossing. Een dakterras is een terras op een plat dak. In de meeste gevallen zit er een geïsoleerde ruimte onder. Een dakterras wordt aangelegd op de waterdichte laag van het dak, de dakbedekking. Met een dakterras maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.

Fit blijven

Ook voor bedrijfspanden zijn dakterrassen een grote meerwaarde. Wanneer medewerkers gemakkelijk even naar buiten kunnen of daar kunnen lunchen, is dit goed voor het welzijn. Kleed het aan met planten, meubilair en verlichting en het kan zelfs als vergaderplek gebruikt worden. Medewerkers zijn zo vaak mentaal fitter en hebben minder last van stress.

Ontmoeten op het dakterras

Steeds vaker worden er ook openbare dakterrassen gerealiseerd. Binnenpleinen boven op ondergrondse parkeergarages, dakterrassen bij bibliotheken of rooftop bars. Deze trend zet zich voort, omdat de ruimte steeds beperkter wordt en de behoefte naar ontmoetingsplekken stijgt. Een dakterras biedt hiervoor de ideale kans.

Het dakterras is de ideale verlenging van de woonkamer. Het ziet er verlokkend uit!

Bewoner Parc Fontaine Eindhoven

MEER WETEN OVER DAKTERRASSEN?

We hebben de meest uiteenlopende vormen van daken aangelegd. Met onze eigen systemen. We hebben voor élk dak een oplossing.

Lees alls over onze systemen

Meer weten over deze toepassing?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten

Veelgestelde vragen

De basis van een dakterras begint bij de vloer. De dakbedekking moet beschermd en beloopbaar worden. Maar waarmee leg je een dakterras aan? Wij zetten een aantal voordelen van tegels op dakterrassen op een rij. Lees alle voordelen van tegels op een dakterras.

Voor de aanleg van een dakterras zijn speciale daktegels met bijbehorend onderliggend systeem heel belangrijk voor een stabiel en strak oppervlak. De combinatie zorgt voor bescherming van de dakbedekking, een goede waterafvoer en een veilig loopoppervlak. Lees over de voordelen van tegels op een dakterras.

Ga je een dakterras aanleggen met tegels, kies je dan voor tegels van beton of keramiek? Beide opties zijn zeer geschikt voor dakterrassen, mits aangelegd met het juiste systeem. De keuze tussen daktegels van beton of daktegels van keramiek is een kwestie van gewicht, uitstraling, investering, onderhoud en natuurlijk smaak.

Van kleine dakterrassen tot complete daktuinen, voor elk dak is er een oplossing. Om een dakterras aan te leggen bieden tegels veel voordelen. Maar wat kost dat nou precies? Dat hangt af van een aantal factoren: soort en formaat tegel, de grootte en de vorm van het dak en leg je het afschotvolgend of ophogend en nivellerend?

Alle soorten dakterrastegels zijn in meerdere formaten en kleuren verkrijgbaar. Bij sommige series zijn de kleuren in alle formaten verkrijgbaar. Bij sommige series is de kleur afhankelijk van het formaat. Hieronder een overzicht van de formaten in centimeters (klik op de tegelnaam om direct naar de download van de kleurenkaarten te gaan):

 • Dreen®Nxt: 30×30 (dikte 3,5 cm) / 50×50 of 60×40 cm (dikte 4,5 of 6 cm).
  Formaten beschikbaar voor alle kleuren.
 • Dreen®Ceramica: 60×60, 90×90, 120×30 en 120×60 cm (dikte 2 cm).
  Formaat afhankelijk van de kleur.
 • Dreen®Elegance: 60×60 cm (dikte 4 cm).
  Formaten beschikbaar in alle kleuren.
 • Dreen®Magna: 60×60, 80×40 cm (dikte 4,5 cm) / 60×60 cm, 100×100 cm (dikte 6 cm).
  Formaat afhankelijk van de kleur.