Sport & recreatie

Architectuur voor sport- en recreatiecomplexen is een specifiek discipline. Vaak moeten er meerdere functies in één gebouw gecombineerd worden. Denk hierbij aan kleed- en doucheruimtes, vergaderzalen en een bar of kantine. Om direct in contact te zijn en te blijven met de sport, is ook de tribune vaak onderdeel van het complex, waarbij de landschappelijke inpassing een grote rol speelt. Het optimaal benutten van de ruimte is belangrijk.

Een oplossing die veelal wordt toegepast is een gebouw op een sokkel in de vorm van een afgeknotte piramide, al dan niet deels ondergronds. In de sokkel bevinden zich dan gebruiksruimtes en het schuine gedeelte aan de buitenkant wordt als tribune ingericht. Het dak van deze piramide is het terras voor het hoger gelegen gebouw. Ook dakterrassen op bovenverdiepingen passen goed bij sportaccommodaties. Van daaruit heeft men ruim zicht over de sportvelden.

Zoontjens heeft ervaring met de inrichting van dakterrassen bij sport- en recreatiecomplexen. We bieden een breed assortiment producten, van keramiek tot grootformaattegels, passend bij de belasting van het dak en de uitstraling van het gebouw. Diverse sportaccommodaties maakten al gebruik van onze capaciteit en mogelijkheden om deze projecten te realiseren.


Projecten

Bekijk meer projecten met sport & recreatie