Verpleeghuis Nolenshaghe, Den Haag

De nieuwbouw van één van de verpleeghuizen van Saffier de Residentiegroep aan de Mgr. Nolenslaan in Den Haag is een compact en duurzaam gebouw waar de beleving voor de bewoner centraal staat. Het gebouw, naar ontwerp van Jorissen Simonetti Architecten, telt acht bouwlagen; de parkeerkelder, de parterre en daarboven zes verdiepingen. Het wonen is in het plan opgetild boven de openbare ruimte en begint pas op de tweede verdieping.

Er wordt gewoond in kleinschalige woongroepen van 7 à 8 bewoners, waarbij voldoende aandacht is voor privacy. Er zijn gemeenschappelijke huiskamers per groep en semi-openbare ontmoetingsruimte op de begane grond en in de tuin. Door de U-vormige plattegrond ontstaat een “hoefijzer” met een beschutte en zonnig privé dakterras aan de zuidzijde. Voor dit dakterras, dat zich boven de parkeerkelder bevindt, is gekozen voor Drenoliet® op het DNS®-systeem in de zonnige en frisse kleur ginger. De inrichting van het terras met bloembakken en een tuinkas geeft een extra dimensie aan de beleving voor de bewoners. Het entreedak van het gebouw is aangelegd met Pardak®60, ook in de kleur ginger, voor toegang van ambulances.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht