Turfmarkt, Den Haag

Midden in het centrum van Den Haag staat zowel de 125 meter hoge markante woontoren De Kroon als een gebouw met twee torens van 140 meter hoog, dat de huisvesting is voor de Ministeries van Veiligheid & Justitie en Binnenlandse Zaken & Koninkrijksrelaties.

Voor beide gebouwen is Zoontjens ingeschakeld om de beloopbare daken op de zesde en tiende verdieping zo in te richten, dat deze bestand zijn tegen de grote windsnelheden en sterke windkracht op deze hoogte. Door de omliggende hoogbouw, is de winddruk en -turbulentie op deze hoogtes namelijk veel sterker dan bovenop de torens. Zoontjens kwam, in co-makership, met de oplossing om de dakterrassen aan te leggen met een dubbele laag Drenoliet®-tegels, om zo de daken voldoende ballast te geven. De tegels zijn onderling verlijmd en gekoppeld met RVS-koppelplaten, zodat dit een monolieten terrasvloer vormt. De tegels zijn gelegd met het DNS®-systeem. Door deze opbouw is een windvaste constructie ontstaan en voldoen de daken aan de gestelde zware technische eisen.

Op de daken van de ministeries zijn de Drenoliet®- tegels in de basiskleur grijs gebruikt. Voor de dakterrassen bij het wooncomplex De Kroon zijn de tegels voorzien van een luxe deklaag in Jet Black.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht