The Wall, Utrecht

The Wall, de futuristische combinatie van geluidswal en multifunctioneel gebouw, waarin grootschalige retail, horeca en leisure beleefd worden. Dit unieke project verrijst langs de A2 ter hoogte van Utrecht en trekt wereldwijde aandacht.

The Wall is als één gebouw ontworpen, zodat het vanuit de woonwijk (de entreezijde) dezelfde herkenbare uitstraling heeft als aan de snelwegzijde. In de gevel aan de A2 zijde zijn veel ramen opgenomen, die de automobilisten een blik gunnen op de activiteiten binnenin het gebouw. Ook de functies van The Wall dragen bij aan de expressie en levendigheid van het gebouw: er is detailhandel gevestigd, terwijl op het dak 1700 parkeerplaatsen te vinden zijn. De auto's rijden via hellingbanen, die visueel nadrukkelijk aanwezig zijn. Het parkeren wordt op deze wijze niet verstopt maar is juist een onderdeel van de architectuur en de beleving van het gebouw.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht