Studentencomplex Johanna, Utrecht

Johanna is het nieuwste studentencomplex van SSH in Utrecht (De Uithof). De naam Johanna verwijst naar de Johannapolder waarop De Uithof gevestigd is. In het complex zijn er 655 woonplekken. Er zijn kamers waarbij voorzieningen gedeeld worden, maar ook studio's met eigen keuken, badkamer en toilet. In de plint is er ruimte voor faciliteiten voor de bewoners.

Het gebouw telt maar liefst 19 verdiepingen en wordt ook wel de 'student Cloud' genoemd. De studenten wonen hier letterlijk in de wolken! Het ontwerp van architectenbureau Onix is namelijk geïnspireerd door de vorm van wolken en biedt licht, lucht en uitzicht. Een bijzonder gebouw, waarvan de gevel bekleed is met authentieke blauwe en witte tegels.

Op verschillende plekken heeft de architect buitenruimtes ingedeeld: een groot collectief terras beneden aan de achterkant van het gebouw en eentje op de 11e verdieping. Zoontjens legde deze dakterrassen aan met haar Drenoliet®-systeem in twee kleuren. Met dit systeem zijn de dakterrassen bestand tegen hoge belasting. Tevens plaatsten we traptreden, die geproduceerd werden door ons zusterbedrijf Struyk Verwo Infra. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht