SoHo District, Utrecht

Onder de naam Soho District verrijzen in de Utrechtse wijk Lombok in totaal vier gebouwen met daarin 139 appartementen en circa 6000 m² commerciële ruimten. Het woningbouwproject is een ontwerp van Architecten van Mourik. Het plan moet de kwaliteit van wonen en leven in de Kop van Lombok een belangrijke impuls geven. Het uitgangspunt is een totale herstructurering en opwaardering van het bestaande gebied.

De vier appartementengebouwen (Archer, Bridle, Coventry en Denman) met op de begane grond winkels, zijn gesitueerd aan weerszijden van een nieuw plein met groen- en parkeervoorzieningen. Winkelend publiek en bezoekers kunnen parkeren op dit plein. Bewoners kunnen hun auto parkeren op een afgesloten parkeerdak boven de winkels, grenzend aan de achterzijde van de appartementen van het Archer gebouw. Archer en Bridle zijn al gereed, de overige twee gebouwen zijn nog in aanbouw.

JP van Eesteren heeft het totale project aangenomen. Zoontjens heeft, in opdracht van Oranjedak, het parkeerdak met haar Pardak® 110 systeem gerealiseerd. Ruim 3700 vierkante meter is gelegd met Pardak® tegels in de kleur Breccia Nero. Tevens is er een looppad gelegd met Drenoliet® op DNS®. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht