's-Gravenzande, Hart van 's Gravenzande

Het centrum van ’s-Gravenzande heeft een ware metamorfose ondergaan. In opdracht van BPD, naar ontwerp van RPHS+ en uitgevoerd oor Boele & van Eesteren, zijn bestaande winkels gesloopt en hebben ze plaats gemaakt voor nieuwbouw, waarbij enkele historische panden zijn gerenoveerd. 

Onder de naam Hart van 's-Gravenzande is een nieuw winkelhart ontstaan met bestaande en nieuwe winkels, horecavoorzieningen, ruim 200 parkeerplaatsen voor de bezoekers van het winkelcentrum en bijna 100 appartementen boven de winkels, ook met eigen parkeerplekken. Alles verdeeld over twee blokken, met daartussen een gezellig winkelstraatje.

Parkeren is goed geregeld in het plan: op beide winkelblokken zijn op de eerste verdieping de parkeerplaatsen, met elkaar verbonden via een bruggetje. De parkeergelegenheid aan de westkant ligt op het dak van de winkels en is aangelegd met Pardak®110. In totaal hebben we hier 1895 m² aangelegd, goed voor ruim 80 parkeerplaatsen.

Ook voor de dakterrassen van de appartementen is er gebruikt gemaakt van Zoontjens producten; bijna alle terrassen zijn aangelegd met Dreentegels®.

Schets: BPD


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht