Regenboogflats, Vlissingen

In de wijk Paauwenburg te Vlissingen staan de vijf Regenboogflats, verwijzend naar de gekleurde platen op de gebouwen. De galerijophoging op deze flats voldeed niet meer en was toe aan vernieuwing. Woningcorporatie L'Escaut Woonservice zocht naar een oplossing en vond deze bij Zoontjens. De galerijen zijn gefaseerd voorzien van het Dreen®Ceramicaplus systeem, met als resultaat een strakke nieuwe galerijvloer.

Alternatieven vergelijken
Voor de renovatie van de galerijvloeren zijn er meerdere oplossingen bekeken. Ronald Davidse van L'Escaut Woonservice vertelt hierover: "In het voortraject hebben we drie mogelijkheden vergeleken. Voor ons waren twee belangrijke punten doorslaggevend: de belasting per vierkante meter en de stroefheid van de vloer. We kwamen toen uit bij het Dreen®Ceramicaplus systeem van Zoontjens". 

Vergrendeling van de tegels
De tegels zijn geplaatst en vergrendeld op het fixplate lock systeem. Hiermee liggen de tegels gefixeerd, maar blijft de ondergrond altijd bereikbaar.

"De bewoners zijn dik tevreden over hun nieuwe galerij"

Gefaseerde uitvoering
Bij dit project startten we op alle flats op de bovenste verdieping en werkten per galerij naar beneden. Op één dag konden we de volledige oude ophoging per galerij verwijderen. Op de daaropvolgende anderhalve dag brachten we het nieuwe systeem aan. 


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht