Project

Westfort
IJsselstein

Na het eerste en tweede gebouw, kan het niet anders dat ook het derde complex van Westfort IJsselstein voorzien is van een parkeerdak.

BREEAM-NL Outstanding

Westfort Vleesproducten is een familiebedrijf dat al generaties lang gespecialiseerd is in de verwerking van varkensvlees. Eind 2015 is de meest duurzame slachterij ter wereld in gebruik genomen. Nu breiden ze verder uit met 40.000 m2 verdeeld over vijf bouwlagen. Bunnik Bouw realiseerde het gebouw. Het ontwerp en de bouwbegeleiding lag volledig in handen van PROMAD. Om de duurzaamheidsambities van Westfort waar te maken, is het pand gebouwd op basis van BREEAM-NL Outstanding.

Parkeren op het dak

Promad koos ervoor om, net als op de andere twee gebouwen in IJsselstein, te parkeren op het dak. Rob Stekelenburg, directeur Promad legt uit: “Wij hebben gekozen voor op het dak omdat het kostentechnisch voordelig is en qua routing (vrachtverkeer/ personenauto’s) is dit een perfecte oplossing.” Op basis van eerdere ervaringen met Zoontjens, kozen ze ook deze keer weer voor het Pardak®systeem om het parkeerdak aan te leggen.

Meedenken in het ontwerp

Rob Stekelenburg vervolgt over de aanpak: “Zoontjens denkt mee in het ontwerp en geeft daarin aanwijzingen. Vervolgens stellen we samen de planning op en dat wordt stelselmatig goed opgevolgd. Door de strakke planning konden we al snel gebruiken maken van het parkeerdak, ook voor de medewerkers van de bouw. Dat geeft weer rust rondom het gebouw.”

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42