Project

Statement site
Jaguar Land Rover
München

In het zuidwesten van de Duitse stad München is ’s werelds eerste ‘Statement Site’ van autodealer Jaguar Land Rover gebouwd. Een prestigieus gebouw met een totale oppervlakte van ongeveer 20.000 vierkante meter, verdeelt over een kelder, begane grond en twee verdiepingen. 

Duurzaamheid
Het gebouw is helemaal ontworpen volgens de nieuwste Jaguar Land Rover huisstijlrichtlijnen, om zo de bijzondere merkbeleving optimaal tot z’n recht te laten komen.Duurzaamheid speelde een belangrijke rol bij het ontwerp van de nieuwe autodealer. Zo vind je binnen in de showroom een 300 vierkante meter tellende groen begroeide wand, zijn er 15 oplaadpunten voor elektrische auto’s en worden de voertuigen schoongemaakt met water uit een zuiveringsinstallatie.

Sfeervol dak
Bijzonder is ook de speciaal gecreëerde evenementruimte op het dak, dat een geweldig uitzicht over München en de omgeving biedt. Omdat er op dit dak ook auto’s rijden en geparkeerd moeten worden, is voor de aanleg gekozen voor ons duurzame Pardak®110 systeem. Geheel in stijl bij de rest van het gebouw is er gewerkt met Pardak® tegels in de kleur antraciet en zijn er lichtspots verwerkt in de tegels. Het dak heeft extra sfeer gekregen door de aanleg van twee groendaken.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op