Project

Renova
Tilburg

De nieuwbouw van BMW MINI Renova in Tilburg is klaar. Net als op veel andere BMW-locaties, heeft ook deze vestiging een parkeerdak.

Compleet

Het nieuwe pand van Renova heeft een prachtige showroom, een werkplaats met kantoren en een parkeerdak op de tweede verdieping. Het parkeerdak zorgt voor een veilige, afgesloten stalling voor de auto’s.

Isolatie en hoeklijn

Het dak telt zo’n 1600 vierkante meter. Bovenop de isolatieplaten van maar liefst 16 cm dik, installeerden we het Pardak®80-systeem. Dit systeem is speciaal voor minder drukke parkeerdaken (of voor renovaties) en zodoende een veel gebruikt product bij autodealers. Voor een goede randopsluiting, die de horizontale drukbelasting aan kan, werkten we op dit project met een hoeklijn rondom.

Vast onderdeel van het ontwerp

Huisarchitect voor BMW is Mies Architectuur. Het architectenbureau ontwierp onder andere BMW van Poelgeest Amstelveen, BMW Ekris in Zeist en BMW Kalfsbeek in Schiedam. In veel van de ontwerpen van Mies Architectuur voor BMW wordt een parkeerdak ingetekend. Dit heeft met name te maken met de beschikbare ruimte. Is er weinig ruimte dan is een parkeerdak vast onderdeel van het ontwerp. Altijd met het parkeerdaksysteem van Zoontjens.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten