Project

Porsche
Center
Genève

Op nog geen kilometer van het Zwitserse Genève Airport ligt het Porsche Center Genève. Dit luxe autocentrum is in 2019 flink uitgebreid. Het dak biedt méér en tevens veilige ruimte om de luxe wagens te stallen.

Precies 70 jaar na de introductie van Porsche op de autotentoonstelling van Genève, werd er gewerkt aan de uitbreiding van Porsche Center Genève in Grand-Saconnex. Architectenbureau Atelier d’architecture Jacques Bugna, bekend van onder andere het hoofdkantoor van de Zwitserse TV-zender Swisscom, maakte het plan om de huidige grootte van de garage te verdubbelen en een speciale werkplaats te bouwen voor de collectiewagens van het merk, en een klassieke showroom om ze tentoon te stellen.

Ruimte op het dak

Ook op het dak werd ruimte ingetekend voor de auto’s, aangesloten op het al bestaande parkeerdak van het gebouw. Het architectenbureau zocht voor de aanleg van het parkeerdak contact met Zoontjens. Mede dankzij een paar mooie referenties met parkeerdaken in de buurt van Genève, zoals Galerie Lafayette en CERN, kozen ze voor Pardak®110.

Strakke coördinatie

In een samenwerking met Dakdekkersbedrijf Cerutti en onderaannemer SES is in totaal 688 vierkante meter Pardak®110 op het nieuwe gebouw aangelegd. De uitvoering en logistiek werd strak gecoördineerd in verband met de lastige plek om vrachten te kunnen lossen. Mede hierdoor werd het project tot volle tevredenheid van de opdrachtgever opgeleverd. Met in de verte de bergen als decor, was dit een bijzondere plek om te werken!