Project

Pauwmolen
Delft

Dichtbij de TU Delft staat een nieuwe woontoren. Met volledig gemeubileerde woningen, gemeenschappelijke binnenruimtes én een grote binnentuin is deze campus een perfecte plek voor studenten en jongeren.

Gemeubileerd en gestoffeerd

In opdracht van B-right Urban Living realiseerde NBU dit wooncomplex. Het ontwerp komt van Bureau 070. Het gebouw bestaat uit een toren van 17 verdiepingen en een lager gedeelte van 5 verdiepingen. De woningen worden volledig gestoffeerd en gemeubileerd voor korte tijd verhuurd.

Gemak tijdens verhuizingen

Onder het gebouw zit een parkeergarage en een fietsenstalling. Daarbovenop, tussen de woontoren en de plint, ligt een gemeenschappelijke binnentuin, waarvan een gedeelte tevens als extra parkeerplaats dient. Daarom is voor de aanleg van de binnentuin is gekozen voor een combinatie van een parkeerdaksysteem met dakbestrating. Bovendien is het zo gemakkelijk begaanbaar voor auto’s tijdens verhuizingen.

Multifunctionele ruimte

Het parkeergedeelte, zo’n 1300 vierkante meter, is aangelegd met Pardak®80. Dit systeem is speciaal voor daken die minder intensief belast worden. Voor het het gedeelte dat niet voor auto’s toegankelijk is, 600 vierkante meter, is gekozen voor Dreentegels. Het geheel is aangekleed met plantenbakken en bankjes, zodat het dak multifunctioneel gebruikt wordt.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42