Project

Parkeerdak
Nature's Pride
Maasdijk

Foto’s: pbfotografie.nl en Jeroen Musch

Nature’s Pride, één van Nederlands grootste importeurs van exotische groenten en fruit, liet in Maasdijk een nieuw, duurzaam distributie- en verwerkingscentrum bouwen. Met de BREEAM-NL Excellent certificering behoort het pand tot de top 5 van meest duurzame distributiecentra van West-Europa.

Toplogistiek

Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects. Het gebouw bestaat uit twee lagen. Beneden zijn de ontvangst en overslag van fruit gepositioneerd, boven bevinden zich de opslagcellen, rijpcellen, de ruimten voor verwerking en het kantoor. Het is ontworpen als een overgangszone voor producten die via laadstations aan de noordzijde worden binnengebracht, en via laadstations aan de oostzijde weer worden afgevoerd.

Alle ruimte op het dak

Op het dak is ruimte gemaakt voor parkeren. Met laadpalen voor elektrische voertuigen. En voor een ruim 2.000 m2 groot vegetatiedak met een bijenhotel, een insectenkast en vogelhuisjes voor de gierzwaluw.

Duurzaam parkeerdak

Het parkeerdak telt maar liefst 7800 vierkante meter en is aangelegd met Pardak®110. Dit parkeerdaksysteem is modulair en demontabel en past goed in deze duurzame bouw. Bovendien wordt levensduur van parkeerdaken met Pardak® wordt door BDA Dakadvies, bij goed onderhoud, geschat op ten minste 30 jaar.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42