Project

Marlo
Beverwijk

In twee fases is gebouwd aan de renovatie en nieuwbouw van winkelcentrum Marlo in Beverwijk. Met 11 superstores, 3 supermarkten en 750 parkeerplaatsen (waarvan 250 op het dak) is het een toekomstbestendig winkelgebied geworden.

Twee fases

In 2018 werd al gestart met de renovatie en nieuwbouw van het winkelcentrum. De eerste fase, opgeleverd in 2019, telde zo’n 3500 m2 aan winkelruimte met op het dak parkeerruimte voor ongeveer 100 auto’s. Dit parkeerdak werd aangelegd met Pardak®110.

De ruimte optimaal benutten

Terwijl het eerste deel van het winkelcentrum al gebruikt kon worden, werd verder gebouwd aan deel 2: nog eens 3500 m2 en weer een parkeerdak voor 150 auto’s. Voor het ontwerp van dit winkelcentrum koos architect Koolstra & Partners bewust voor de aanleg van een parkeerdak om de toegankelijkheid naar de winkelgebied te verhogen en de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Gemakkelijk uit te breiden

Het parkeerdaksysteem van Zoontjens is demontabel en modulair en daardoor ideaal voor uitbreidingen. De tweede fase kon gemakkelijk worden aangesloten op de eerste fase. Met de uitbreiding werd eveneens besloten om de rijrichting te veranderen. Van één gezamenlijke op- en afrit, is er in de tweede fase omgebouwd naar een aparte oprit en een aparte afrit. Daarnaast is het voorzien van nieuwe belijning. Een parkeerdak voor de toekomst!

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42