Project

Hart van de
Waalsprong
Nijmegen

Hart van de Waalsprong is hét nieuwe woon- en winkelhart van het nieuwbouwgebied in Nijmegen-Noord. Gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen werkten hier samen aan het eerste energieneutrale winkelcentrum van Nederland en 500 koop- en huurwoningen. Parkeren is in zo’n nieuw gebied natuurlijk een belangrijk onderdeel. Voor zowel bewoners als bezoekers is daar goed over nagedacht. Met onder andere parkeerdaken.

Energieneutraal, klimaatadaptief en natuurinclusief

In Hart van de Waalsprong zijn circa 500 koop- en huurwoningen, verdeeld over meerdere bouwdelen. Deze hebben elk een naam die verwijst naar de flora, fauna of landschappelijke elementen in het stroomgebied van de Waal. De eerste fase bestaat uit de gebouwen A tot en met E: Alver, Bliek, Crevas, Donk en Elft. Fase 2 vervolgt met Front, Grutto, Hosta en Iberis. Het commerciële gedeelte van de nieuwe wijk telt bijna 12.000 m2 met zo’n 25 winkels, horeca en voorzieningen. De bouw lag in handen van meerdere aannemers, waaronder Dura Vermeer, Janssen De Jong en Hendriks Bouw en Ontwikkeling.

Diverse parkeermogelijkheden

Hoewel fietsen en fietsparkeren gestimuleerd wordt in Hart van de Waalsprong, zijn er ook genoeg parkeermogelijkheden voor (elektrische) auto’s. Bewoners parkeren op hun eigen parkeerplaats in het besloten binnenhof, een vaste parkeerplek in parkeergarage van gebouw Bliek of op de parkeerdaken van de gebouwen Donk of Elft. Bezoekers parkeren langs de openbare straat, in parkeerhuis Bliek of ook op het parkeerdak van gebouw Elft.

Parkeren op het dak

Om genoeg parkeerruimte te bieden, zijn zowel gebouw D als E ontworpen met een parkeerdak, voor ofwel bewoners danwel bezoekers. Op de begane grond van deze blokken zijn commerciële ruimtes. Daarboven bevinden zich luxe koopappartementen, met in het midden parkeergelegenheid op het dak van de winkels. Gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen kozen, samen met Dura Vermeer, voor het Pardak®110 systeem op basis van eerdere goede ervaringen. In totaal goed voor zo’n 7.500 vierkante meter.

Groene aankleding

Het parkeerdak is, geheel in stijl van het gebied, mooi aangekleed met groen gevulde plantenbakken, boompjes en overkappingen. Zo is het een multifunctionele binnentuin.

Meer over parkeerdaken

Hoe maak je een dak geschikt om op te parkeren? Dát leggen Paul en Nikkie je simpel en duidelijk uit in een vlog.

Bekijk vlog

Meer weten
over dit project?

Neem contact op Hans Mutsaers
h.mutsaers@zoontjens.nl
+31 6 51 29 72 42

Gerelateerde projecten