Project

Aquis
Plaza
Aken

In het centrum van Aken is eind 2015 een nieuw winkelcentrum van ECE geopend: Aquis Plaza. Met een totaaloppervlakte van 29.000 vierkante meter en 130 winkels, 34 appartementen en 600 vierkante meter kantoorruimte is het meer dan een winkelcentrum. 

Parkeren boven de winkels

Het fraai ontworpen gebouw is architectonisch geïntegreerd met het voor Aken belangrijke thema water. Het gebouw telt in totaal vier verdiepingen, waarbij de eerste twee ruimte bieden aan de winkels en een food court. Op de derde en vierde verdiepingen is plek voor 600 auto’s om te parkeren.

ECE kiest voor Zoontjens

Voor de parkeerplaatsen boven de winkels (3e etage) heeft ECE, op basis van eerdere positieve samenwerkingservaringen, gekozen voor het Pardak®110 systeem van Zoontjens. Ook de korte bouwperiode was een belangrijke reden geweest om opnieuw voor de Pardak® oplossing te kiezen; gezien de ligging van Aquis Plaza, in het centrum van Aken midden in een voetgangersgebied, was het een logistieke uitdaging en kon er slechts één vrachtwagen per keer leveren. Vanwege de beperkte toevoer- en werkruimtes is al het materiaal via een speciaal gemaakt hefplateau naar de derde verdieping gehesen. In totaal is in amper zes maanden is bijna 10.000 vierkante meter aangelegd.

Meer weten
over dit project?

Neem contact op