Nieuwmarkt, Lichtenvoorde

Een ziekenhuisterrein is omgetoverd tot woon- en winkelcentrum Nieuwmarkt met een door architecten aangelegde royale daktuin. De daktuin dient als gemeenschappelijke ruimte en omdat er veel ouderen in het complex wonen is deze sociale functie zeer waardevol.

Het centrum bestaat uit appartementen, winkel- en bedrijfsruimte, een parkeerplaats en een grote parkeerkelder voor de appartementseigenaren. Het totale project zal gerealiseerd worden in 3 fasen. De eerste fase die voltooid is, bestaat uit 33 gevarieerde tuinappartementen: 'Het Binnenhof’.

De woningen liggen rondom een de gemeenschappelijke daktuin en hebben ieder nog hun eigen terras en entree. Door het unieke ontwerp met veel sfeer en groen kunnen de bewoners genieten van de natuur en de rust midden in de stad. Op verzoek van de projectontwikkelaar om de daktuin zeer onderhoudsvriendelijk te maken is gekozen voor een combinatie van plantenbakken met dakbestrating en kunstgras.


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht