Meubelplein Ekkersrijt, Son en Breugel

Meubelplein Ekkersrijt in Son en Breugel, bij Eindhoven, heeft door renovatie en nieuwbouw een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Het winkelcomplex transformeerde van introvert meubelplein met losse gebouwen tot een groter, maar compact winkelcentrum dat gezien mag worden.

Bij een compact ontwerp hoort parkeren op het dak; vanaf het dak dalen de bezoekers direct af naar het winkelgebied. Om het dak geschikt te maken als parkeergelegenheid kozen opdrachtgever, architect en ontwikkelaar voor het Pardak®-systeem van Zoontjens.

Midden op het parkeerdak van Ekkersrijt liggen speciale ruitvormige betonelementen. Deze vormen zijn een gevolg van de onderliggende constructie. Om alles passend te maken zijn er voor aansluiting op deze ruiten tegels in speciale afmetingen geproduceerd en zijn er tegels op maat gezaagd. Een extra moeilijkheidsgraad van dit project was dat de tegels vanuit twee kanten van het dak gelegd zijn en deze uiteindelijk perfect samen zijn gekomen in het midden. 

Luchtfoto's: Ronald Otter/V-luchtfoto


Projectfotografie


Projectlocatie


Terug naar het projectenoverzicht